Wijkverpleegkundige Zichtbare Schakels

Meedenken over mogelijkheden om thuis te kunnen blijven wonen

Wijkverpleegkundige Zichtbare Schakels denken met u mee over de mogelijkheden om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen in uw eigen vertrouwde omgeving. Zij bieden mensen ondersteuning die daar behoefte aan hebben en geven bijvoorbeeld voorlichting en advies over wonen, welzijn en gezondheid. Zij werken daarbij samen met andere hulp- en zorgverleners in de wijk.

Aan de hand van vragen probeert de verpleegkundige samen met u inzicht te krijgen in uw persoonlijke situatie en de problemen die u ondervindt en waarvoor u een oplossing zoekt. Onderwerpen die aan bod kunnen komen, zijn: gezondheid, medicijngebruik, eten en drinken, dagelijkse activiteiten, zintuigen, sociale contacten, financiën en uw voornemens. Ook kunnen de schakels eenvoudige testen doen om onder meer gewicht te meten, lengte, bloeddruk en bloedsuiker.

De Zichtbare Schakels werken nauw samen met de huisartsen nemen deel aan het Schevenings Centrum voor Ouderen. Dit is een inlooppunt bij u in de buurt en is gevestigd in het Kalhuis. Op werkdagen kunt u hier  van 11.00 – 14.00 uur terecht voor uw vragen en wordt u direct te woord gestaan door een Wijkverpleegkundige Zichtbare Schakel of een Ouderenadviseur van Welzijn Scheveningen.

De Zichtbare Schakels van Respect Zorggroep zijn:

  • Karin van Berkel
  • Tanja Bonefaas
  • Rogier Goedhart
  • Piet Lock
  • Martina Zuurmond
Respect Zorg logo
Gouden PREZO Keurmerk
Waarborgzegel