Fysiotherapie

Deskundigheid op het gebied van bewegen

De afdeling Fysiotherapie is gevestigd op drie locaties van Respect Zorggroep: Bosch en Duin, Het Uiterjoon en Quintus. De fysiotherapeuten behandelen cliënten die in de woonzorgcentra van Respect wonen, cliënten die de deeltijdbehandeling bezoeken en thuiswonende cliënten. U kunt bij ons naast algemeen fysiotherapie ook terecht voor geriatriefysiotherapie.

Alle fysiotherapeuten van Respect Zorggroep zijn bij uitstek deskundig op het gebied van bewegen bij (kwetsbare) ouderen en cliënten met chronische of langdurige aandoeningen. Ook cliënten die bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, dementie of een gebroken heup problemen krijgen met het bewegen, kunnen bij ons terecht.

Behandeling kan plaatsvinden in de praktijkruimte met oefenzaal in Bosch en Duin of in Het Uiterjoon. Fysiotherapie aan huis is ook mogelijk.  

Onze behandeling is vooral gericht op het behouden of verbeteren van het dagelijks functioneren of op het verminderen van of begeleiden bij achteruitgang. De behandeling bestaat met name uit oefentherapie en training. Daarnaast adviseren en begeleiden wij ook gezinsleden, zorgverleners en mantelzorgers bij bijvoorbeeld transfers, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen. 

Alle fysiotherapeuten van Respect Zorggroep staan geregistreerd in het Centraal Kwaliteits Register (CKR). Daarnaast hebben wij contracten met bijna alle zorgverzekeraars. U kunt bij ons direct een afspraak maken, een verwijsbrief is niet meer noodzakelijk.

SeniorFit

De fysiotherapie van Respect Zorggroep biedt training aan voor zelfstandig wonende senioren die in het bewegen worden beperkt door één of meerdere aandoeningen. Het doel van SeniorFit is om zelfstandig wonende senioren door middel van training te stimuleren om conditie, spierkracht, houding en balans te verbeteren en vervolgens door te stromen naar regulier beweegaanbod in de buurt. De training duurt drie maanden en bestaat uit een gezamenlijke warming-up, een individueel trainingsprogramma en een gezamenlijke cooling-down.

Vergoeding
Fysiotherapie wordt vergoed door de verzekeraar. Hoeveel behandelingen u vergoed krijgt is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en de polisvoorwaarden van uw verzekeraar. Of u in aanmerking komt voor een vergoeding van SeniorFit is afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw verzekeraar. 

Respect Zorg logo
Gouden PREZO Keurmerk
Waarborgzegel