Diëtetiek

Adviezen over goede en gezonde voeding

De diëtist is dé specialist op het gebied van voeding bij gezondheid en ziekte.

Dagelijks heeft u voldoende voedingsstoffen nodig. Goede voeding is nodig om gezond te blijven, maar kan ook helpen om klachten bij ziekte te verminderen of te voorkomen. Wanneer u ziek bent of wanneer u aan het herstellen bent, kunt u extra voedingsstoffen nodig hebben. Soms kan een aangepaste voeding (individueel voeding-/dieetadvies) hierbij helpen en klachten verminderen.

De diëtisten van Respect kunnen u op het gebied van voeding begeleiden bij allerlei soorten ziekten en aandoeningen, bijvoorbeeld ongewenst gewichtsverlies, overgewicht, diabetes, verhoogd cholesterol, maag- en darmklachten, COPD, aansterken voor een operatie, kauw- en slikproblemen enzovoort.

De diëtist is bestemd voor cliënten die:

  • wonen of tijdelijk verblijven in één van de woonzorgcentra van Respect Zorggroep
  • naar de dagbehandeling komen
  • zelfstandig wonen (in de regio)

Wanneer u in Bosch en Duin of Quintus woont, schakelt de specialist ouderengeneeskunde de diëtist in. Woont u zelfstandig of in een verzorgingshuis, dan kan een arts (huisarts, tandarts of specialist) u naar de diëtist verwijzen. Een huisbezoek is mogelijk, als de arts dit op de verwijsbrief aangeeft.

Vergoeding
Dieetadvisering wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Hoeveel behandelingen u vergoed krijgt is afhankelijk van de zorgverzekeraar en de polisvoorwaarden van uw verzekeraar. 

 

 

Respect Zorg logo
Gouden PREZO Keurmerk
Waarborgzegel