ZeeWinde

De Windes: exclusief en zorgeloos wonen tussen park en bos
De Windes: exclusief en zorgeloos wonen tussen park en bos
De Windes: exclusief en zorgeloos wonen tussen park en bos

Op de plek van het oude woonzorgcentrum Deo Gratias aan de Nieuwe Parklaan wordt momenteel het project De Windes gerealiseerd. De Windes bestaat uit twee torens: ZeeWinde met ruime zorgappartementen en HaagWinde met luxe villa-appartementen.

Zorgeloos wonen in luxe appartementen
De Windes is een ontwerp van Cor de Vries van Kolpa Architecten uit Rotterdam. Het zandgeel van de gevels verwijst naar het even verderop gelegen Noorderstrand. De bouwstijl sluit aan op de Scheveningse architectuur van rond 1910, het Kurhaus en de later ontwikkelde villa’s in de jaren 30 stijl langs de Nieuwe Parklaan. Via een plint op de begane grond die toegang geeft tot de afzonderlijke entrees zijn de twee torens van De Windes met elkaar verbonden. Zo kunnen de bewoners van de luxe villa-appartementen in HaagWinde eenvoudig gebruikmaken van de in ZeeWinde aanwezige (zorg)faciliteiten. Om de invulling van de Plint af te stemmen op de wensen en behoeften van de verschillende doelgroepen, vindt er momenteel een behoefteonderzoek plaats. In ZeeWinde komen 66 huurzorgappartementen voor bewoners met of zonder indicatie en 32 groepswoningen voor mensen die volledige zorg geïndiceerd krijgen. In HaagWinde worden 26 luxe koopappartementen gerealiseerd.

Unieke ligging, goede bereikbaarheid
De Windes is uniek gelegen, tussen de Nieuwe Parklaan en het Westbroekpark enerzijds en de Badhuisweg en de Scheveningse Bosjes anderzijds. Locaties als het Kurhaus, de boulevard van Scheveningen en het Circustheater liggen op loopafstand. De haltes van de buslijnen 21 richting het Noorderstrand en 69 richting het centrum van de stad bevinden zich nagenoeg naast de deur. Ook met de auto is De Windes uitstekend bereikbaar. Onder het complex bevindt zich een parkeergarage waar de bewoners hun auto kwijt kunnen, zodat ze zelfs op drukke stranddagen nooit naar een parkeerplek hoeven te zoeken.

De bouw is van start gegaan
De bouw van De Windes aan de Nieuwe Parklaan in Scheveningen is van start gegaan. Op donderdagmiddag 23 juni heeft namens wethouder Karsten Klein, de directeur Zorg van Gemeente Den Haag Gerben Hagenaars het officiële startsein gegeven. Naar verwachting zal de oplevering van De Windes in de loop van 2018 plaatsvinden.

Actuele informatie is te vinden op www.dewindes.nl.

ZeeWinde

De Windes

Respect Zorg logo
Gouden PREZO Keurmerk
Waarborgzegel